مقالات

طراحی سالن انتظار بیمارستان ها و ساختمان پزشکان با استفاده از کفپوش

طراحی سالن انتظار بیمارستان

طراحی سالن انتظار بیمارستان ها و ساختمان پزشکان با استفاده از کفپوش

اصول طراحی سالن انتظار بیمارستان و مراکز درمانی هرروزه در حال تغییر و تحول است. توجه به نیاز و احساسات مراجعه‌کنندگان در طراحی، به تعامل بهتر بین پزشکان و بیماران می‌انجامد. این موضوع نه‌تنها کمک می‌کند که بیمار در شرایط سخت احساس بهتری داشته باشد، بلکه در موقعیت‌های بعدی نیز مطب شما را انتخاب می‌کند. چه ویژگی‌هایی سالن انتظار مطب شما را خوشایندتر می‌کند؟ چه عناصری می‌تواند حس خوبی به مراجعه‌کنندگان منتقل کند؟ چطور از طراحی لاکچری ساختمان پزشکان برای بهبود فضای درمانی بهره بگیریم؟ در ادامه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.

تاثیر چگونگی طراحی سالن انتظار روی بیماران

بیمارستان‌ها و مطب‌ها به دلیل ماهیتشان معمولا محیط‌هایی پرتنش و استرس‌زا هستند. برای کاستن از میزان اضطراب بیماران و انتقال حس آرامش و آسودگی بیشتر به آن‌ها می‌توان از عناصر گوناگونی در طراحی سالن انتظار بیمارستان بهره گرفت.

امروزه برای محیط‌های درمانی توجه به این نکات بسیار حیاتی است و به‌نوعی حتی بازاریابی هم به شمار می‌آید، زیرا افراد برای انتخاب مرکز درمانی مناسب به محیط داخلی آن نیز توجه ویژه‌ای دارند و جایی را انتخاب می‌کنند که علاوه بر ارائه‌ی درمان مناسب، در آن احساس بهتری داشته باشند و شرایط محیطی مناسب‌تری فراهم کند.

طراحی سالن انتظار بیمارستان

طراحی سالن انتظار بیمارستان

آشنایی با اصول طراحی سالن انتظار بیمارستان

راحتی بیماران و همراهان اصلی‌ترین نکته‌ای است که باید برای طراحی سالن انتظار بیمارستان در نظر بگیرید. بهره‌گیری از رنگ‌های آرامش‌بخش، مبلمان راحت، کفپوش‌های بهداشتی و تمیز، تهویه‌ی مطبوع سالن، نورپردازی، تردد آسان و بسیاری از موارد دیگر از جمله ضروری‌ترین نکاتی هستند که باید در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان های پزشکی و درمانی مد نظر داشته باشیم.

در ادامه اصول طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان های پزشکی و درمانی را با جزئیات بیشتر بررسی می‌کنیم.

مبلمان راحت و مناسب

هیچ‌کس دوست ندارد زمان انتظار را روی صندلی‌هایی خشک و سفت بنشیند. با توجه به ابعاد اتاق انتظار و میزان تردد بیماران در طول روز، باید تعداد نشیمن‌های مناسب و راحتی را انتخاب کنید.

بهترین گزینه برای طراحی سالن انتظار بیمارستان استفاده از صندلی‌هایی پارچه‌ای و نرم است که فضایی دوستانه و راحت برای افراد ایجاد می‌کند و موجب خستگی نمی‌شود. همچنین می‌توانید از مبلمان و صندلی‌های مختلفی استفاده کنید تا افراد بنا به سلیقه‌شان، محل نشستن را انتخاب کنند. از طرف دیگر نشیمن‌ها باید استاندارد باشند تا سبب خستگی یا آسیب‌های جسمی به بیماران نشوند.

بهره‌گیری از کفپوش‌های بهداشتی و زیبا

بهداشتی بودن کفپوش‌ها مهم‌ترین ویژگی آن‌هاست، زیرا سالن انتظار محیطی پررفت‌وآمد است و بیماران زیادی در طول روز وارد سالن می‌شوند. در انتخاب کفپوش مناسب به چند نکته‌ی زیر توجه کنید.

تمیز کردن و نگهداری از کفپوش‌ها راحت باشد

کفپوش‌هایی انتخاب کنید که به‌سادگی تمیز شوند و لکه‌پذیر نباشند. از بین بردن لکه‌ها زمان‌بر و خسته‌کننده است در حالی که نیاز است در محیط‌های پرتردد، کفپوش‌ها در طول روز چندین بار تمیز شوند. هرچه نظافت کفپوش ساده‌تر باشد زمان کمتری نیاز خواهد داشت. از سوی دیگر بهداشتی و تمیز بودن کفپوش حس خوبی  را به بیماران منتقل می‌کند و جزو استانداردهای طراحی سالن انتظار بیمارستان به شمار می‌آید.

مقاومت بالا در برابر مواد شوینده

 استفاده از انواع مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده برای نظافت فضای داخلی سالن امری اجتناب‌ناپذیر است. به همین دلیل برای انتخاب کفپوش باید به مقاومت آن‌ها در برابر چنین موادی توجه کنید. همچنین بهتر است سطوح کفپوش‌ها هیچ تخللی نداشته باشد تا مایعات مختلف مانند مواد شوینده، آب، خون، روغن و … را جذب نکند و لکه نشود.

لغزنده نباشد

کفپوش‌ها نباید به هیچ‌وجه لغزنده باشند. لغزندگی کفپوش‌ها برای خردسالان و سالمندان خطرآفرین است، به‌ویژه در روزهای بارانی یا برفی که ممکن است سطح زمین خیس شود این موضوع تشدید می‌شود.

جابه‌جایی آسان تجهیزات بیمارستانی

در طراحی سالن انتظار بیمارستان به سادگی در جابه‌جایی و انتقال تجهیزاتی مانند ویلچر، برانکارد و دستگاه‌های پزشکی گوناگون روی کفپوش‌ها دقت کنید. انتقال این ابزار روی کفپوش باید ساده، آسان و سریع باشد.

استحکام و ماندگاری بالا

نصب کفپوش در محیط‌های درمانی کار ساده‌ای نیست، به همین دلیل باید کفپوش‌هایی انتخاب کنید که ماندگاری و دوام بالایی داشته باشند. رفت‌وآمد زیاد در محیط‌های بیمارستانی و همچنین انتقال تجهیزات سنگین در این محیط‌ها فشار زیادی به کفپوش‌ها وارد می‌کند. اگر کفپوش در برابر این فشارها و ضربه‌ها مقاوم نباشد به‌سرعت آسیب می‌بیند و نیاز به تعمیر خواهد داشت.

کفپوش‌های آنتی باکتریال: مناسب محیط‌های درمانی

بهترین گزینه برای طراحی سالن انتظار بیمارستان استفاده از کفپوش‌های آنتی‌باکتریال است. این محصولات به دلیل موادی که در آن‌ها به کار رفته است انواع میکروب و آلودگی‌ها را جذب نمی‌کنند و به دلیل طراحی خاصشان هیچ جای درزی برای تجمع آلودگی‌ها ندارند حتی در گوشه‌ها و کناره‌های دیوار.

طراحی لاکچری ساختمان پزشکان

استفاده از رنگ‌های متنوع

رنگ‌ها احساسات عمیقی را به مخاطب منتقل می‌کنند. بهتر است از رنگ‌های گوناگونی برای طراحی سالن انتظار بیمارستان بهره بگیرید. اگر تنها از رنگ‌های خنثی استفاده کنید ممکن است محیط انتظار پس از مدتی کسل‌کننده به نظر بیاید. رنگ‌های آرام گستره‌ی وسیعی دارند که می‌تواند فضای داخلی محیط انتظار را سرگرم‌کننده‌تر و همچنین آرامش‌بخش‌تر کند.

از رنگ‌ها در تمامی عناصر دکوراسیون بهره بگیرید و تنها آن را به دیوارها و کفپوش‌ها اختصاص ندهید. اگر در مجموعه‌ی پزشکی شما از نشان خاصی استفاده می‌شود یا حیطه‌ی درمانی‌تان به موضوع خاصی محدود است حتما از رنگ‌های مربوط به حوزه‌ی کاری و برندتان در چیدمان دکوراسیون بهره بگیرید.

قدرت نورپردازی را فراموش نکنید

نورپردازی یکی از کلیدی‌ترین عناصر در طراحی سالن انتظار بیمارستان به شمار می‌آید اما در عین حال در خیلی از طراحی‌ها دست‌کم گرفته می‌شود. نورپردازی در طراحی ساختمان پزشکان لوکس ملایم و صمیمی است. استفاده از رنگ‌های گوناگون در نورپردازی می‌تواند شما را به هدفتان نزدیک‌تر کند. بهره از نور طبیعی در طول روز نیز به جذاب‌تر کردن فضا کمک زیادی می‌کند. اگر پنجره‌های سالن انتظار به محیط مناسبی باز می‌شوند بهتر است به‌جای پوشاندن آن‌ها اجازه دهید کمی نور طبیعی وارد اتاق شود تا فضا را بازتر و دلنشین‌تر جلوه دهد.

طراحی سالن انتظار بیمارستان

استفاده از عناصر هنری و طبیعی

از این دو عنصر مهم در طراحی سالن انتظار بیمارستان غافل نشوید: هنر و طبیعت. بهره‌گیری از عناصر هنری مانند تابلوهای نقاشی ساده، مجسمه‌ها، عکس‌هایی از طبیعت و همچنین استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب در دکوراسیون محیط یا گیاهان طبیعی متنوع می‌تواند زیبایی و دلچسبی فضای انتظار را چندین برابر کند. این گزینه در طراحی لاکچری ساختمان پزشکان موضوع ارزشمندی است.

توجه به قرارگیری میز پذیرش

میز پذیرش باید در نقطه‌ی کانونی اتاق باشد تا هم تمامی فضای سالن را تحت نظر داشته باشد و هم تمامی افراد به محض ورود میز پذیرش را مشاهده کنند و به‌راحتی آن را پیدا کنند. دلیل چنین موضوعی در طراحی سالن انتظار بیمارستان این است که منشی بتواند تمامی فضا را به‌راحتی مشاهده کند و توجه کافی به بیماران داشته باشد و در صورت لزوم به آن‌ها کمک کند یا آن‌ها را صدا کند. در ساختمان پزشکان لوکس دیگر از میزهای بزرگ و رسمی به‌عنوان میز پذیرش استفاده نمی‌شود.

انتظار را به زمان شیرینی تبدیل کنید

انتظار کشیدن به‌ویژه در زمان‌هایی که تحت فشارهای گوناگون قرار داریم کاری بسیار دشوار و آزاردهنده است. وجود نمایشگر و نمایش برنامه‌های جذاب و سرگرم‌کننده، کتاب‌های متنوع، مجله‌های علمی و غیرعلمی، کتاب‌های مصور و داستانی برای کودکان، بروشورهای آموزشی و … همگی ابزاری هستند که می‌توانند به سرگرم کردن افراد کمک کنند و توجه آن‌ها را به خود جلب کنند. در این صورت نه‌تنها در مدت انتظار احساس بهتری دارند و از فکر کردن به تنش‌ها و استرس‌ها دور می‌شوند، بلکه مدت انتظار را تلف کردن زمان مفید خود تلقی نمی‌کنند.

فضاهای متعددی پدید آورید

چیدمان صندلی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که اختلالی در مسیر رفت‌وآمد ایجاد نکند. لازم نیست تمام صندلی‌ها در یک سمت سالن قرار بگیرند. می‌توانید سالن انتظار را به چند بخش تقسیم کنید تا به این صورت فضاهای راحتی گوناگونی را در اتاق داشته باشید.

وجود فضاهای گوناگون در طراحی سالن انتظار بیمارستان بسیار کمک‌کننده است. برای نمونه اگر کسی ترجیح می‌دهد در محیط جداگانه‌تری به مطالعه بپردازد یا از کودک خود نگهداری کند می‌تواند از این فضاها بهره ببرد و احساس بهتری داشته باشد.

تردد آسان و پرهیز از آشفتگی

هرچه فضای سالن انتظار بزرگ‌تر باشد به این معناست که مراجعین بیشتری در طول روز به بیمارستان مراجعه می‌کنند پس لازم است در طراحی سالن انتظار بیمارستان در این محیط‌ها به چند نکته توجه داشته باشیم:

  • مراجعین باید بدون سردرگمی به‌راحتی به میز پذیرش، مطب دکتر، سرویس بهداشتی یا سایر مکان‌ها دسترسی داشته باشند.
  • آشفتگی بیش از حد سالن به‌ویژه در زمان‌هایی که افراد زیادی در سالن حضور دارند، به‌شدت آزاردهنده است. پس از شلوغ کردن دکوراسیون پرهیز کنید.
  • مسیر تردد باید باز و قابل تشخیص باشد. می‌توانید از نشانه‌های گوناگون استفاده کنید و با چیدمان مناسب مسیر تردد را همواره و حتی در شلوغ‌ترین ساعات روز باز نگه دارید. توجه کنید که عبورومرور افراد نباید برای سایرین مزاحمت ایجاد کند.

طراحی کلینیک پزشکی VIP

در این مطلب مهم‌ترین نکات برای طراحی سالن انتظار بیمارستان را بررسی کردیم. همچنین به تاثیر دکوراسیون و طراحی ساختمان پزشکان روی مخاطب پرداختیم. نکته‌ی مهمی که باید در طراحی چنین فضاهایی در نظر داشته باشیم این است که به آرامش و آسودگی بیمار توجه ویژه‌ای کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که برای داشتن کلینیک پزشکی VIP طراحی داخلی آن را به گروهی باتجربه، متخصص و خلاق بسپارید تا از فضایی دوست‌داشتنی و صمیمی برای اوقات کاری خود بهره‌مند شوید و و زمان انتظار بیماران را نیز دلچسب‌تر کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *