مقالات

5 مورد بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش برای محیط های صنعتی

رشد صنعتی یکی از عوامل اصلی رشد در قرن بیست و یکم برای همه نوع بشر بوده است. همه‌ی صنایع یک نقطه‌ی مشترک دارند و آن رشد و کسب سود بیشتر در کارشان است و همیشه ترجیح می‌دهند که عملکرد دقیق را در یک محیط کار بدون دردسر حفظ کنند. اگر از یک متخصص کفپوش صنعتی بپرسید بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی چیست؟ پاسخی ساده خواهد داد: «کفپوشی مبتنی بر نیاز»!  در واقع کفپوش صنعتی خوب باید چند جنبه بسیار مهم را پوشش دهد که شامل دوام، کیفیت، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و لکه، ضدلغزش، نصب آسان و مقاومت حرارتی بالا است.

با این‌حال هر صنعتی با توجه به عملکردش نیاز به پوشش خاصی از گزینه‌های رایج کفپوش صنعتی در بازار دارد. بنابراین داشتن اطلاعات در مورد گزینه‌های متعدد کفپوش به شما کمک می‌کند تا بتوانید کفپوش برای محیط های صنعتی را متناسب با نیاز و بودجه‌تان به‌درستی انتخاب کنید.

کفپوش برای محیط های صنعتی؛ بتن

بتن به دلیل استحکام و دوام بالایی که در مقایسه با سایر مصالح دارد، یکی از پرمصرف‌ترین مواد در صنعت ساختمان در سراسر جهان است و معماری مدرن بدون بتن برای ساخت‌وساز به‌سختی قابل تصور است.

این در حالی است که هنوز کفپوش‌های بتنی در همه‌ی صنایع از انبارها، گرفته تا مراکز لجستیک و کارخانه‌های تولیدی استفاده می‌شود. نصب و راه‌اندازی این کفپوش برای محیط های صنعتی در مقایسه با سایر کفپوش‌ها بسیار آسان است و از نظر اقتصادی یک گزینه‌ی مقرون‌به‌صرفه نیز است.

بتن در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف وجود دارد و می‌تواند به‌خوبی با سایر مصالح ساختمانی ترکیب شود. اجرای کف‌سازی سیمانی پس از مخلوط شدن با بتن استحکام و دوام بیشتری به فضا می‌بخشد. همچنین بتن می‌تواند در برابر سایش، فشار و انواع ضربات سنگین روزانه مقاومت کند.

بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش کارخانه؛ بتن صیقلی

بتن صیقلی به بتنی گفته می‌شود که سطح آن پس از فرآیند سخت شدن، آسیاب و صیقل داده شده باشد. از بتن صیقلی می‌توان برای ساخت کفپوش کارخانه صنعتی مدرن و پیچیده استفاده کرد. بتن صیقلی در اندازه و شکل‌های مختلفی مانند بتن الیافی، بتن رنگی، بتن تزئینی، بتن خود متراکم وجود دارد و استفاده از آن ظاهری زیبا به کف می‌بخشد.

کفپوش بتنی صیقلی یکی از اقتصادی‌ترین کفپوش کارخانه و محیط‌های صنعتی است، نصب آن بسیار راحت و نیاز به نیروی کار خاصی ندارد. با این‌حال اگر نظافت روزانه روی این کفپوش‌ انجام نشود در طولانی مدت شست‌وشوی گردوغبار و لکه‌ها زمان‌بر خواهد بود.

کفپوش برای محیط های صنعتی؛ اپوکسی

کفپوش اپوکسی یک رزین ترموست است که به‌عنوان یک پوشش محافظ و تزئینی روی بستر بتنی اعمال می‌شود. اپوکسی یکی دیگر از انواع کفپوش برای محیط های صنعتی است که در طیف وسیعی از رنگ‌ها و طرح‌ها وجود دارد. این در حالی است که اپوکسی یک کفپوش بدون درز است که از آلودگی مانند مواد شیمیایی، کثیفی، مایعات و … محافظت می‌کند. این کار باعث می‌شود که کفپوش تنها با کشیدن یک تی ساده، بدون نیاز به پاک‌کننده‌های قوی به‌راحتی تمیز شود. همچنین کفپوش‌های اپوکسی به تعمیر و نگه‌داری زیادی ندارند در نتیجه آنها گزینه‌ای عالی برای طولانی مدت هستند.

نکته‌ی دیگری که اپوکسی را تبدیل به بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی می‌سازد، دوام و استحکام آن در برابر تجهیزات سنگین صنعتی به‌ویژه کامیون، لیفتراک و… است. همچنین این ماده در برابر سایش و مواد شیمیایی نیز مقاومت بالایی دارد. ویژگی‌ همه‌کاره بودن اپوکسی باعث می‌شود تا تبدیل به بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی شود و به‌طورگسترده در صنایع سنگین، انبارها، مراکز لجستیک، تولیدات سنگین، داروسازی و… مورد استفاده قرار گیرد.

تنها نکته‌ی منفی اپوکسی نصب آن است. برای نصب وجود یک پیمانکار حرفه‌ای کفپوش و نظارت بر مراحل نصب آن بسیار مهم است. نصب نادرست باعث شکستگی و پوسته شدن زودرس پوشش کفپوش می‌شود.

کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش کارگاه؛ پلی اورتان

پلی اورتان به‌دلیل پوشش مقاوم در برابر ضربه و تجهیزات سنگین انتخاب مناسبی برای کفپوش کارگاه و مکان‌های پررفت‌وآمد است. کفپوش پلی اورتان ماهیتی پلیمری-پلاستکی دارد که از برخی مواد افزودنی یا کاتالیزورها مانند ایزوسیانات پلیمری ساخته می‌شود. به‌خاطر ماهیت این کفپوش از هر نوع تجمع آلودگی و باکتری جلوگیری می‌شود و آن را به گزینه‌ای مناسب برای صنایع مختلف تبدیل می‌سازد.

پلی اورتان بسیار منعطف است که باعث می‌شود در برابر حرکات سنگین، فشارهای روزانه و تحمل تجهیزات کارگاهی مقاومت بالایی داشته باشد. از دیگر ویژگی‌هایی که باعث می‌شود پلی‌اورتان تبدیل به بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی شود می‌توان به پایداری در برابر اشعه ماوراء‌بنفش، ضدآب، مقاومت در مواد شیمیایی، سایش و ضربه اشاره کرد. پلی‌اورتان مانند اپوکسی بدون درز است، بنابراین از هرگونه کثیفی محافظت می‌شود و به غیر از تمیز کردن استاندارد به نگه‌داری زیادی نیاز ندارند. بنابراین آن‌ها انتخابی فوق‌العاده برای طولانی مدت هستند. با این‌حال مانند اپوکسی نصب پلی‌اورتان نیز به پیمانکار با تجربه نیاز دارد.

کفپوش برای محیط های صنعتی؛ کاشی صنعتی

کاشی‌های سنگین، صنعتی و درجه بالا گزینه‌ی ‌جدید برای کفپوش برای محیط های صنعتی هستند. کاشی‌های صنعتی بسیار سفت و مقاوم هستند که می‌توانند حجم زیادی از رفت‌آمد وسایل نقلیه و تجهیزات صنعتی را تحمل کنند.

کاشی‌های صنعتی در سه نوع اسیدی، ضد قلیایی و ضد لغزش وجود دارند که هرکدام ویژگی‌های مختلفی مانند ضدآب، ضد یخ‌زدگی، مقاوم در برابر سایش و خوردگی، مقاوم در برابر مواد اسیدی، قلیایی و ضدلغزش برخوردار هستند.

 این درحالی است که چسب کاشی و دوغاب کاشی که برای نصب کاشی‌های صنعتی استفاده می‌شوند، در  افزایش مقاومت کفپوش در برابر حرارات، ضربه اجسام سنگین و حرکت ماشین‌آلات به‌شدت تأثیرگذار است.

نصب کاشی‌های صنعتی نسبت به دیگر انواع کفپوش برای محیط های صنعتی ساده‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است که ویژگی‌هایی متعددی را فراهم می‌سازد. همچنین تمیز کردن کف کاشی بسیار راحت و آسان است و نگه‌داری از آن نیاز به هیچ‌گونه شرایط خاصی ندارد.

کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش برای محیط های صنعتی

مقاومت کفپوش در محیط صنعتی و کارگاهی

مقاومت کفپوش در محیط صنعتی و کارگاهی فاکتور مهمی است که باید در انتخاب بهترین کفپوش برای محیط های صنعتی در نظر گرفته شود. در واقع انواع کفپوش برای محیط های صنعتی باید از دوام، مقاومت در برابر لغزش، مقاومت در برابر دما و ضربه برخوردار باشند.

این در حالی است که طبق گزارش اداره بهداشت و ایمنی کفپوش محل کار باید متناسب با نوع فعالیت و کاری باشد که روی آن انجام می‌شود. کفپوش باید بدون انسداد باشد و کارکنان با خیال راحت روی آن تردد داشته باشند. همچنین کارکنان باید بدو خطر لیز خوردن روی آن راه بروند.

مسائل کلیدی که باید در هنگام ارزیابی مناسب بودن کفپوش برای محیط های صنعتی در نظر گرفته شود عبارتند از:

– آلودگی‌های موجود روی کفپوش باعث افزایش خطر لیز خوردن می‌شود.

– تمیز کردن نادرست می‌تواند کفپوش را لغزنده کند.

– سطوح سخت و صاف می‌تواند در رفت‌وآمد کارکنان اختلال ایجاد کند.

– ارتفاع کفپوش باید متناسب با سطح کارگاه یا کارخانه باشد و هرگونه جابه‌جایی می‌تواند باعث بروز خطر برای کارکنان و تجهیزات صنعتی شود.

– آزمایش لغزندگی، آزمایش‌ ضریب اصطکاک، تست آزمایش سورتمه‌ای و زبری سنجی برای ایمنی کفپوش برای محیط های صنعتی انجام گیرد.

– کفپوش ESD نوعی کفپوش است که از تخلیه الکترواستاتیک (ESD) جلوگیری می‌کند، که می‌تواند به تجهیزات الکترونیکی حساس آسیب برساند یا جرقه‌هایی ایجاد کند که باعث روشن شدن مواد قابل اشتعال شود. اگر قصد استفاده از  کفپوش ESD  دارید باید دارای مقاومتی بین 1E6 و 1E10 اهم باشد.

کفپوش برای محیط های صنعتی

کفپوش برای محیط های صنعتی

سخن پایانی

شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان تخصصی برای خرید کفپوش های پلی فلور با متخصصان ما تماس حاصل نمایید.

5/5 - (17 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *